Topic: Can someone help me with my math homework (algebra)?**Question:**
pls answer these questions and with solutions pls.....
1. A disc jockey must play 12 commercial spots during 1 hour of radio showw. Each commercial is either 30 seconds or 60 seconds long. If the total commercial time during that hour is 10 minutes, how many 30-sec commercials were played that hour? How many 60-sec commercials?
2. The ratio of girls to boys at aschool dance was 5:3. There would have been equal number of boys and girls if there had been 3 more boys and 3 fewer girls. How many girls and how many boys were at the dance??
pls. answer these questions with a table pls.... high priority

July 16, 2019 / By Adelphie

The first one: x-number of 60 second comercials (12-x)-number of 30 second comercials 60x + 30(12-x)=600(6 minute=600 seconds) 60x+360-30x=600 30x = 240 X=8 He played 8 long ones. 12-8=4, he played 4 short comercials. the second one: G:B=5:3 5x - 3 = 3x + 3 2x = 6 X = 3 5×3=15 3×3=9 15 girls, 9 boys. Uh, what a party. I hope this helps you.

👍 198 | 👎 5

Did you like the answer? A rectangle's length is 3 more than its width 1. Write an expression for the rectangle's dimensions. ANSWER: L = W + 3 (L=length, W=width) 2. Write an expression for the area of the rectangle. ANSWER: A = L*W = (W + 3)*W = W^2 + 3W (A=area, L=length, W=width) A rectangle's length is 5 less than twice its width. 1. Write an expression for the rectangle's dimensions. ANSWER: L = 2W - 5 (L=length, W=width) 2. Write an expression for the area of the rectangle. ANSWER: A = L*W = (2W - 5)*W = 2W^2 - 5W (A=area, L=length, W=width)

1. u gotta make two equations for this one. Let the 30 sec commercials be x, and the 60 sec commercials be y. ok then, we can see that the first equation wud be x + y = 12 secondly, 30x + 60y = 600 (because 10 minutes = 600 seconds) now, when u solve the above equations: u get x = 4 = no. of 30-sec commercials y = 8 = no. of 60-sec commercials 2. Equation time again. Suppose girls are G, and boys B. G/B = 5/3 (simple, right) and B+3 = G-3 by solving the above 2 equations, u get B = 9 = no. of boys G = 15 = no. of girls dont i deserve a thank-u for this ?! :)

👍 80 | 👎 2

There are 600 seconds in ten mins. (60*10=600) So you divide 600by 30 thats gives ya 20 times, divide 600 by 60 that gives you 10. Sooo 10 60 sec commercials or 20 30 sec commercials

👍 76 | 👎 -1

8 60 second commercials = 480 seconds, and 4 30 second commercials=120 seconds 12 commercials = 600 seconds or exactly 10 minutes. There were 15 girls and 9 Boys.

👍 72 | 👎 -4

y + 2 = -x/4 + 1 Finally, [y + 2 = -x/4 + 1]-4 -4y - 8 = x - 4 -8 = x + 4y - 4 x + 4y = -4 I hope this helps!

If you have your own answer to the question Can someone help me with my math homework (algebra)?, then you can write your own version, using the form below for an extended answer.
/**
* RECOMMENDED CONFIGURATION VARIABLES: EDIT AND UNCOMMENT THE SECTION BELOW TO INSERT DYNAMIC VALUES FROM YOUR PLATFORM OR CMS.
* LEARN WHY DEFINING THESE VARIABLES IS IMPORTANT: https://disqus.com/admin/universalcode/#configuration-variables*/
/*
var disqus_config = function () {
this.page.url = PAGE_URL; // Replace PAGE_URL with your page's canonical URL variable
this.page.identifier = PAGE_IDENTIFIER; // Replace PAGE_IDENTIFIER with your page's unique identifier variable
};
*/
(function() { // DON'T EDIT BELOW THIS LINE
var d = document, s = d.createElement('script');
s.src = 'https://help-study.disqus.com/embed.js';
s.setAttribute('data-timestamp', +new Date());
(d.head || d.body).appendChild(s);
})();
Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.

Copyright 2019. All rights reserved | Read Questions Online